Interieur design.

woonkamer ideeen

Wat vindt jij vooral belangrijk in je woonkamer?

 • Wie wonen er bijvoorbeeld allemaal in de woonkamer?
 • Moet er daarnaast ook een werkplek zijn? En waar berg je de rommel op?
 • Wil je een open ruimte of meer intieme hoekjes? Met bijvoorbeeld een leeshoekje.
 • Hoe hou je het zicht op de tuin zo open mogelijk?

Met een groot gezin heb je een grote fijne zitbank nodig. Heb je bovendien huisdieren? Dan zoek je daar dus ook een plekje voor. Bij het uitzoeken van je meubels begint het eigenlijk al. Maar waar haal je woonkamer ideeen vandaan? Het beste advies is om te beginnen met je gevoel. Welke kleuren spreken je aan? Hou het in de basis rustig dan kun je met een wanddecoratie of woonaccessoires lekker los gaan. Deze zijn ook gemakkelijker weer aan te passen. Indien je werkplek ook in de woonkamer moet zijn zorg dan voor voldoen opbergruimte zodat deze er altijd netjes uit blijft zien. Hou je van ruimte? Kies dan voor een paar grote meubelstukken. Dat oogt ook ruimer. Maar wil je een paar hoekjes creëeren probeer deze dan een eigen gebied te geven met kleur doorbrekingen of behang. Een goede volgorde zou kunnen zijn:

behang-BLADEREN-oker
 1. Inventariseer welke kleuren en materialen jullie mooi vinden. En bedenk dat contrasten in stijl soms juist heel mooi kunnen uitpakken.
 2. Teken de ruimte op schaal 1:100. Doe dit ook voor je grote meubelstukken (bank/kasten/tafel) Ga eens wat schuiven.
 3. Plaats je zithoek waar je op zithoogte het beste uitzicht hebt. Plaats geen banken of kasten in de doorlooprichting. Dit maakt de ruimte optisch kleiner.
 4. Maak een goed verlichtingsplan. D.w.z. waar je heb je direct en indirect licht nodig?
 5. De tv is tegenwoordig wel mooier van design geworden maar wordt steeds vaker in een meubel weggewerkt of maak een mogelijkheid om er een paneel voor te schuiven. Dit brengt rust in je interieur. Kies als je kunt voor inbouwmeubels.
behang-BRUT
zelfklevend-behang-cirkel-ZAMBO

Maak in je woonkamer een bijzondere sfeer met de prachtige prints op het naadloze fotobehang van WANDenWOONdeco.

 • Naadloos en op maat uit 1 stuk: dus geen lelijke naden en gedoe met patronen.
 • Krast, kreukt en scheurt niet: dat is wel zo gemakkelijk bij het monteren.
 • Het is bovendien erg sterk.
 • Het fotobehang heeft een pvc laag op het fijn geweven doek: dit maakt het fotobehang waterafstotend en dus goed schoon te maken.
 • Fotobehang exact op maat! (neem rondom 5 cm marge)
 • Behanglijm gaat op de muur en niet op het behang zelf. Dit maakt de montage gemakkelijker.
behang-BLOW-groen-setting
BOTANISCH behang print 1
fame-FAUNA-setting
BOTANISCH-behang-print-2
behang-BLOOM-terracotta-setting

Een woonkamer in jouw stijl

Het meest belangrijke aan de woonkamer is dat je je er thuis voelt. De beste woonkamer ideeen haal je dus bij jezelf. Hou je niet van trends of extreme interieur ideeën? Volg gewoon je eigen gevoel en mix de stijl van je huisgenoten lekker door elkaar. Vaak dan kom je tot verrassend leuke en gezellige ruimtes. Wil je een beetje houvast? Kijk dan in onze shop bij Kies je sfeer! en maak een begin van jouw stijl

Begin met een moodboard. Dit gaat je echt helpen. En wil je onze hulp neem dan contact op. Fotoadvies voor naadloos fotobehang is geheel vrijblijvend.